E-DERGİ
E-Sonuç
Sağlık Broşürleri

BİLİMSEL YAYINLAR

Çocuklarda Özgüven Gelişimi Ne Zaman Başlar ?
Uzman Klinik Psikolog Zeynep Yılmaz
Çocuklarda özgüven, doğum ile gelişmeye başlar ve hayat boyu gelişerek devam eden bir olgudur.

Özgüven, bebeklik yıllarında başlayan bir dönemle birlikte çocukluk yıllarına kadar ailenin verdiği mesajlar aracılığı ile birlikte gelişmekte olup çocuğun okula başlaması ile birlikte öğretmen ve arkadaşlarının oluşturduğu çevre ile gelişmeye devam etmektedir.
Özgüven gelişiminde, önemli olan faktörlerden biri, bebeğin güvenle bağlandığı ilk kişiler olan anne ve babasıdır.Ebeveynlerinin çocuklarına karşı olan tutumları, yetiştirme stilleri, çocuktan beklentileri, çocuğun kendisi ile ilgili olumlu düşünceler geliştirmesinde yapıcı ve kırıcı etkileri olmaktadır. Bebeklik döneminde çocuğun ebeveynleri ile kurduğu ilişki, onun kişilik gelişiminde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Çocuğun ilk karşılaştığı sosyal çevresi anne ve babası olduğu için duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarının ne kadarının nasıl giderildiğin onun gelişiminde önemli bir faktördür. Bu faktör tüm gelişim süreçlerini etkilemektedir.

Osmanoğlu Hastanesi
Abide-i Hürriyet Cad. Dilaçar sok. No:4 Şişli 34360 / İstanbul
: 0850 800 50 50
Faks
: 0212 230 26 18
: info@osmanogluhastanesi.com.tr
Copyright © 2015 Tüm Hakları Saklıdır. Burdaki bilgiler ve resimler izinsiz kullanılmamalıdır.