Doç Dr. Orhan KARAKAŞLAR
1954 Bursa Karacabey doğumlu. İlk-ora-lise eğitimini okul birincisi olarak Bursa’da tamamladı. 1979 da Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldu.
Daha sonra Başbakanlık DİE’de kurum tabibi olarak çalıştı.
1981-1984 yıllarında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Göz Kliniğinde ihtisasını yaptı.
Göz Hastalıkları Uzmanı olarak 800 yataklı Çamlıca Askeri Hastanesinde askerlik hizmetini tamamladı.
1986-2002 yıllarında SB Taksim Eğitim Hastanesi Göz Kliniği sorumlusu olarak çalıştı.
1999 da Üniversite Doçenti ünvanını aldı.
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), American Society of Cataract Reractive Surgery (ASCRS), European Society of Cataract Refractive Surgeons (ESCRS) American Academy of Ophtalmology (AAO) üyesidir.
Uyguladığı İşlemler
Argon Laser
Retina tabakasındaki yırtıklar, delikler, şeker hastalığına bağlı kanamalar, anormal damarlar ve sızıntıya yol açan damarlar argon laser ile tedavi edilebilir. Ayrıca göz tansiyonunda argon laser kullanılabilir.
Yag Laser
Katarakt ameliyatı sonrası kesifleşen arka kapsülün açılması ve bazı glokom tiplerinin tedavisinde kullanılan laser çeşididir.
Ultrasonografi (USG)
Göz muayenesi sırasında normal muayene cihazları ile görülemeyen durumlarda, gözün arka segmentini görüntülemek için kullanılır.
Oküler Biyometri
Göz küresi ölçümleri ve Göz içi lens derecesi tespitinde kullanılır.
Optik Koherens Tomografi (OCT)
Şeker hastalığı, sarı-nokta hastalığı, retina hastalıklarında kullanılır. Glokom hastalığında görme sinir liflerinin kalınlığını gösterebilen tek yöntemdir.
Pakimetri
Gözün en önündeki saydam tabaka (kornea) kalınlığının ölçülmesidir.
Fundus Floresein Anjiografi (FFA)
Retina kan akımının incelenmesine olanak sağlayarak retina hastalıklarının tanısında ve takibinde kullanılır. Fundus floresein anjiyografi, diyabetik retinopati, retinal vasküler tıkanıklıklar, yaşa bağlı makula dejeneresansı, inflamatuar retina hastalıkları gibi retina damar hastalıklarının yanı sıra pek çok retina hastalığının tanı ve ayırıcı tanısında kullanılır.
Bilgisayarlı görme alanı (BGA)
Göz tansiyonu ve bazı beyin lezyonlarının görme sinirinde yaratabileceği hasarların incelenmesi için kullanılır.
Kontakt Lens : Gözün kırma kusurlarını düzeltmek için gözlüğe alternatif olarak kornea ön yüzeyine takılan merceklerdir.
Kontakt Lens
Gözün kırma kusurlarını düzeltmek için gözlüğe alternatif olarak kornea ön yüzeyine takılan merceklerdir.
Plusoptix
Bebeklerde göz kusuru ölçümü yaparak erken teşhisi mümkün kılar.
Göz içi ilaç enjeksiyonları
Göz içine ilacın doğrudan ulaşmasını sağlamak amacıyla vitreus içine yapılan enjeksiyonlardır. Yaşa bağlı makula dejenerasyonu (Sarı nokta hastalığı), şeker hastalığı, retina toplar damar tıkanıklıklarına bağlı gelişen sarı noktada su toplanması (Makula ödemi) veendoftalmi gibi ağır göz içi enfeksiyonlarının tedavisinde de göz içi ilaç enjeksiyonları uygulanabilmektedir.
GÖZ AMELİYATLARI
Göz çevresi Lezyonlar, Şaşılık, Glokom, Katarakt ( FAKO) + göz içi lens operasyonları yapılmaktadır.