Op. Dr. Kıvanç DİREN
1950 yılında Kıbrıs'ta doğdu. 1976 yılında İ.Ü. Tıp Fakültesini bitirdi. 1981 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı olarak hastanemizde çalışmaya başladı.
Öğrencilik yıllarından başlayarak öğrenci derneği başkanlığı, istanbulda yaşayan kıbrıslıların dernek başkanlığı ve Kıbrıs Dışında Yaşayan Kıbrıslıların Birleşik Kıbrıs Platformu Genel sekreterliğini yapmaktadır. Kıbrıs'ın Kültür ve Geleneklereni yaşatmak ve yaymak, Kıbrıs'ta barışçı bir çözüm için çalışmak ve İstanblu'da yaşayan Kıbrıslılar adına bir vakıf kurulması çalışmaları yapmaktadır.
Evli, Üç çocuğu ve bir torunu vardır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Uyguladığı İşlemler
Argon Laser
Retina tabakasındaki yırtıklar, delikler, şeker hastalığına bağlı kanamalar, anormal damarlar ve sızıntıya yol açan damarlar argon laser ile tedavi edilebilir. Ayrıca göz tansiyonunda argon laser kullanılabilir.
Yag Laser
Katarakt ameliyatı sonrası kesifleşen arka kapsülün açılması ve bazı glokom tiplerinin tedavisinde kullanılan laser çeşididir.
Ultrasonografi (USG)
Göz muayenesi sırasında normal muayene cihazları ile görülemeyen durumlarda, gözün arka segmentini görüntülemek için kullanılır.
Oküler Biyometri
Göz küresi ölçümleri ve Göz içi lens derecesi tespitinde kullanılır.
Optik Koherens Tomografi (OCT)
Şeker hastalığı, sarı-nokta hastalığı, retina hastalıklarında kullanılır. Glokom hastalığında görme sinir liflerinin kalınlığını gösterebilen tek yöntemdir.
Pakimetri
Gözün en önündeki saydam tabaka (kornea) kalınlığının ölçülmesidir.
Fundus Floresein Anjiografi (FFA)
Retina kan akımının incelenmesine olanak sağlayarak retina hastalıklarının tanısında ve takibinde kullanılır. Fundus floresein anjiyografi, diyabetik retinopati, retinal vasküler tıkanıklıklar,yaşa bağlı makula dejeneresansı, inflamatuar retina hastalıkları gibi retina damar hastalıklarının yanı sıra pek çok retina hastalığının tanı ve ayırıcı tanısında kullanılır.
Bilgisayarlı Görme Alanı (BGA)
Göz tansiyonu ve bazı beyin lezyonlarının görme sinirinde yaratabileceği hasarların incelenmesi için kullanılır.
Kontakt Lens
Gözün kırma kusurlarını düzeltmek için gözlüğe alternatif olarak kornea ön yüzeyine takılan merceklerdir.
Plusoptix
Bebeklerde göz kusuru ölçümü yaparak erken teşhisi mümkün kılar.
Göz İçi İlaç Enjeksiyonları
Göz içine ilacın doğrudan ulaşmasını sağlamak amacıyla vitreus içine yapılan enjeksiyonlardır. Yaşa bağlı makula dejenerasyonu (Sarı nokta hastalığı), şeker hastalığı, retina toplar damar tıkanıklıklarına bağlı gelişen sarı noktada su toplanması (Makula ödemi) veendoftalmi gibi ağır göz içi enfeksiyonlarının tedavisinde de göz içi ilaç enjeksiyonları uygulanabilmektedir.
GÖZ AMELİYATLARI
Göz çevresi Lezyonlar, Şaşılık, Glokom, Katarakt ( FAKO) + göz içi lens operasyonları yapılmaktadır.