Ana Sayfa Bilimsel Yayınlar Bacak ve Diz Ağrılarınızı Hafifletmenin Yolları

Bacak ve Diz Ağrılarınızı Hafifletmenin Yolları

Bacaklarda ağrı; kemikleri, eklemleri, kasları, tendonları, bağları, kan damarlarını, sinirleri veya cildi etkileyen koşulların bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.

DİZ AĞRISI VE NEDENLERİ

Diz ağrısı, hem kısa vadeli hem de uzun vadeli sorunların neden olabileceği yaygın bir durumdur. Kısa vadeli diz problemlerinin çoğu doktorların yardımına ihtiyaç duymaz ve insanlar genellikle kendi iyileşmelerine yardımcı olabilir. Ev ilaçları, diz ağrısı ile ilgili uzun vadeli sorunların çoğuna da yardımcı olabilir.

Diz ağrısının tedavisi bir dereceye kadar sorunun nedenine bağlı olacaktır. Bununla birlikte, aşağıdaki basit çareler birçok diz ağrısına yardımcı olabilir.

Fiziksel aktivite: Üst uylukları güçlendirmeye yönelik egzersizler diz eklemine fayda sağlayabilir. Egzersiz, diz ağrısının en yaygın nedenlerinden biri olan osteoartrit (OA) gelişimini geciktirebilir. Yürümek, bisiklete binmek, yüzmek, tai chi ve yoga faydalı olabilir. Fiziksel olarak aktif olmak, bir kişinin OA'sı olsun veya olmasın, kıkırdak dokusunun sağlığını artırır.

Egzersiz aynı zamanda vücudun eklemleri destekleme şeklini de güçlendirir. Bacak kaslarının güçlendirilmesi özellikle dizler için faydalıdır. Eklem ağrısı olan kişiler su aerobiği gibi aktivitelerden yararlanabilir, çünkü bu dizleri çok az zorlar.

Güçlendirme egzersizleri: Hastalar, ihtiyaçları doğrultusunda en iyi egzersiz ve programları belirlemek için bir fizyoterapistle birlikte çalışabilirler. Üst bacak kaslarını egzersiz yoluyla güçlendirmek diz eklemini korumaya yardımcı olabilir.

Bu kaslar uylukların yanında ve önündedir. Kasları güçlendirmek için aktiviteler yapılabilir. Duruş ve posturu düzeltecek özel egzersizler yapılabilir. Diyet ile kilo vermek de diz ve bacaklara binen ağırlık azaltılabilir.

Kilo vermek, artritin neden olduğu ağrı da dahil olmak üzere uzun süreli diz ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Vücudunuzdaki ekstra ağırlık, vücuttaki iltihaplanmayı artırır ve bacaklar ile dizler etkilenir.

İnsan Hayatı Kutsaldır
ve Bizim İçin Değerli!!!