Ana Sayfa Bilimsel Yayınlar Baş Ağrısı Çeşitleri ve Bölgeleri

Baş Ağrısı Çeşitleri ve Bölgeleri

Günümüzde, belki de en çok şikâyetçi olunan sorunlarından birisi de baş ağrısıdır.

1. Migren Ağrısı

Sadece baş ağrısı değil, bir hastalıktır. Migren, genellikle bulantı, kusma ve ışığa duyarlılık ile ortaya çıkan güçlü bir baş ağrısıdır . Migren 4 saat ila 3 gün arasında ve bazen daha uzun sürebilir.

2. Gerilim Tipi Baş Ağrısı

Gerilim tipi baş ağrıları alnınız veya başınızın ve boynunuzun arkasındaki donuk ağrı, gerginlik veya baskıdır. Bazı insanlar kafatasını sıkan bir kelepçe gibi hissettirdiğini söylüyor. Genellikle stres baş ağrıları denir.

3. Sinüzit Baş Ağrısı

Sinüs baş ağrıları, sinüslerde (sinüzit) bir enfeksiyon gibi hissedebilen baş ağrılarıdır. Gözlerin, yanakların ve alnın etrafında baskı hissedebilirsiniz. Genellikle migrenle karıştırılır.

4. Küme Baş Ağrısı

Özellikle genç erkeklerde görülür. Tipik özellikleri vardır. Tek taraf göz ve şakakta çok şiddetli ağrı olur. Ani başlayıp biter. Çoğunlukla yılın 1-2 ayı, günün aynı saatlerinde tekrarlayan, 1 saat kadar süren ritmik ağrılardır.

5. Kronik Baş Ağrısı

Ayda 15 günden fazla süren baş ağrılarıdır. Tüm ya da yarım baş ağrısı, boyun-sırt ağrıları. Yorgunluk, depresyon, mutsuzluk vardır.